En ska bort

En ska bort är frågesporten som bara handlar om bilder. Det tävlande paret får se en rubrik och ett antal bilder. Den bild som inte passar ihop med rubriken är den som ska bort. De tävlande har chans att vinna upp till en miljon kronor.

Spela "En ska bort" i mobilen

En ska bort är frågesporten som bara handlar om bilder

Så fungerar En ska bort

Spelet är uppbyggt som en pengastege där det tävlande paret svarar på frågor. Ju högre upp de klättrar, desto mer pengar får de. Klarar de sig hela vägen genom samtliga 14 frågor vinner de en miljon kronor. Varje fråga består av en rubrik och fyra bilder där den bild som inte passar till rubriken ska bort. Pengastegen har två säkerhetsnivåer, en bonusrond och du har tre verktyg som kan hjälpa dig längs vägen.

Bonusronden

De tävlande får se en rubrik med sex bilder varav en ska bort. Svarar de rätt vinner de bonuspengar och en ny rubrik dyker upp till de kvarvarande fem bilderna. Svarar de rätt vinner de ytterligare pengar, en ny rubrik till fyra bilder osv… Det är alltså bara rubriken som byts, inte bilderna!

Spela En ska bort i mobilen

När En ska bort sänds i TV kan du samtidigt spela med i din mobil med chans att vinna upp till 80 000 kronor i reklampausen.

Ladda ned spelet

Du svarar på samma frågor som Rickard Sjöberg ställer till de tävlande i programmet, men du svarar i din egen mobil.

Glada resevinnare

I En ska bort visas inslag från utdelningen av Vingvinsten. Vinnarna i Vingvinsten får besök av Magdalena Graaf, Sandra Dahlberg, Putte Nelsson eller Christian ”Kicken” Lundquist som åker runt och delar ut resecheckar runt om i Sverige.

Testa dina filmkunskaper

Bioyra

Postkodlotteriet och SF Bio hyllar filmen och filmhistorien. I vår är det Bioyra i frågesportprogrammet En ska bort och du kan vinna upp till 80 000 kr i appen. Här kan du träna med vårt quiz, öva upp dina kunskaper och få inspiration.

Vinnare

Se tidigare vinnare

Vi använder cookies.  Läs mer