Auberginegratäng med mozzarella

Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.

Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 4 portioner


Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.

  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se