Halloumi carbonara

Enkelt recept på krämig vegetarisk carbonara med halloumi, grädde, parmesan och äggulor. Vår halloumipasta är en perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min | 4 portioner


Ingredienser

  • 320 g spagetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 6 äggulor
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokt vatten
  • hackad persilja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara kokvattnet.

  2. Riv halloumin grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun och knaprig.

  3. Vispa ihop äggulor, ost, grädde och kokvatten.

  4. Lyft pastan till stekpannan med halloumi och blanda om. Rör i ägg- och ostblandningen. Späd ev med mer kokvatten.

  5. Toppa med persilja och peppar vid servering.

Se vinstutdelarnas favoritrecept

Källa recept: Coop.se